Ook YouTube flikkert Trump van het net

“Om aanzetten tot geweld te voorkomen.”

Na de bestorming van het Capitool, ligt Trump meer dan ooit onder vuur. De Democraten willen definitief met hem afrekenen. Het 25ste amendement dat Trump zou moeten afvoeren door hem ontoerekeningsvatbaar te verklaren, heeft het echter niet gehaald. De Amerikaanse vicepresident Mike Pence ziet er geen heil in om president Donald Trump op die manier uit zijn ambt te zetten.

En dus schakelen de Democraten over naar een tweede methode: de impeachment-procedure. In totaal zouden al zo’n twintig Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden bereid zijn om voor de afzetting van president Trump te stemmen. Ondertussen is Trump van Twitter en Facebook gegooid. Hij noemt de poging van de Democraten om hem af te zetten en zijn Twitterban een gevaar voor de vrije meningsuiting.

Vandaag heeft YouTube het kanaal van de Amerikaanse president Donald Trump offline gehaald, omdat Trump in strijd handelde met het beleid van YouTube, dat aanzetten tot geweld verbiedt. Trumps kanaal kan momenteel minimaal zeven dagen geen nieuwe video’s meer uploaden of live streamen. YouTube laat in een verklaring weten dat de blokkade kan worden verlengd.

En ook Amazon doet een duit in het Democratische zakje en heeft besloten om de webhost ‘Parler’ in de ban te doen. Dat wordt omschreven als een extreemrechtse variant van Twitter.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More