Ook voor de Pro League zou een ingeplante chip ideaal zijn

“Het Covid Safe Ticket is een ideale zaak.”

De introductie van het privilegepaspoort wordt met open armen onthaald. Organisatoren van grote evenementen staan zo met hun rug tegen de muur, dat ze een discriminerende maatregel als een zegen onthalen. Gisteren schreven we nog in P-magazine hoe het Covid Safe Ticket als drukkingsmiddel wordt gebruikt voor de vaccinatiecampagne.

De maatschappij wordt straks opgedeeld in gevaccineerden en niet-gevaccineerden en we eindigen gisteren met de stoutmoedige vraag of een ingeplante chip misschien niet handiger zou zijn dan een formulier of een smartphone die je telkens moet bovenhalen als je een kopje koffie wilt bestellen.

Vandaag blijkt die vraag helemaal niet zo stout. We lezen in ‘Het Nieuwsblad’ dat het voetbal in blijde verwachting is van volle stadions zonder regeltjes. De Pro League vindt het privilegepaspoort een zeer goede zaak. Het klinkt als een verstrenging, maar eigenlijk zou het een versoepeling zijn, lezen we. Want als het systeem van de coronapas in werking treedt, zou je alle overige maatregelen mogen laten vallen. Dan moeten fans geen afstand meer houden en geen mondmasker meer dragen en mogen de clubs weer voor een vol stadion spelen.

Van die redenering moesten wij even slikken. Maar daarmee is de kous niet af. Pro League-woordvoerder Stijn Van Bever zegt hetvolgende : “Als je dankzij dat Covid Safe Ticket de stadions kan vullen, zou dat fantastisch zijn. Alleen hebben we nog veel vragen over de concrete uitwerking. Als je dat kan integreren in de scanning van de tickets, zou dat perfect zijn, dan raak je als supporter snel binnen. Maar zolang dat systeem niet op punt staat, wordt het riskant. Rijen van honderden mensen aan de ticketpoort, doordat alles manueel gecontroleerd moet worden, willen we absoluut vermijden. De tijd om dit op punt te zetten, begint te dringen. Maar we zijn vol vertrouwen dat het alsnog in orde komt.”

Oftewel: “Wat dacht je van een ingebrachte chip?” We wachten op een reactie van het gelijkekansencentrum Unia, maar daar blijft het vooralsnog akelig stil.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More