Ook Von der Leyen verwijst nu naar de Grote Reset

Commissievoorzitster Von der Leyen heeft vandaag een toespraak gehouden voor het World Economic Forum (WEF), dat deze week door de coronapandemie digitaal doorgaat.

Von der Leyen verwijst in een wat vreemde redevoering naar de Grote Reset. Dat is bij vele burgers een uiterst gevoelig punt. De Grote Reset (in het Engels: Great Reset, ook wel de Grote Herstart) is immers een voorstel van dat World Economic Forum (WEF) om na de coronapandemie de wereldeconomie helemaal opnieuw op te bouwen.

Het voorstel werd gepresenteerd in juni 2020 door prins Charles van Wales en WEF-directeur Klaus Schwab onder de titel “The Great Reset, Transforming Our World and Building Back Better”. Doel van de plannen zijn om het kapitalistisch systeem te ‘verbeteren’ door investeringen te doen die zijn gericht op gedeelde vooruitgang en meer aandacht voor het milieu.

Niet iedereen is positief over deze Great Reset. Sommigen menen dat de coronacrisis wordt aangegrepen om een agenda door te duwen die niet gunstig is voor de burgers, zeker niet op het vlak van de vrijheid.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More