Ook schoonmaakploeg van NAVO in Brussel deze week gevaccineerd door Polen

NATO Deputy Secretary General Mircea Geoană meets with Dmytro Razumkov, Speaker of the Verkhovna Rada of Ukraine

Alle medewerkers van de NAVO-vestiging in Brussel (Haren) – van poetsvrouw tot de secretaris-generaal – krijgen deze week al een coronaprik. De NAVO laat hiervoor een team uit Polen overkomen. Het argument. Er is een belangrijke vergadering… midden juni. Zelfs president Biden komt.

De ministerraad onder leiding van Alexander De Croo ging eerder al akkoord met een aantal praktische regelingen ter voorbereiding van die zogeheten leaders meeting die midden juni in Brussel gepland is.

Volgens secretaris-generaal Stoltenberg moeten alle 3.500 werknemers wel geprikt zijn voordat deze meeting doorgaat. Dat is een vreemde redenering aangezien gisteren en vandaag al een fysieke bijeenkomst is.

De NAVO wilde graag dat iedereen die op de hoofdzetel in Haren werkt – het eigen NAVO-personeel, maar ook de mensen van de catering, de beveiliging of de onderhoudsploegen – snel gevaccineerd wordt. Dat allemaal, om de top later dit jaar ‘coronaveilig’ te laten verlopen.

Donderdag komt er dus een groep van twintig Poolse artsen en ander medisch personeel naar Brussel. De eerste inentingen zullen drie dagen in beslag nemen en zullen gebeuren met Poolse AstraZenecavaccins.

De NAVO had eerst aan ons land gevraagd of de 3.500 medewerkers – daar zijn veel landgenoten bij – een vervroegd vaccin konden krijgen. “Maar Volksgezondheid in ons land is daar niet op ingegaan”, zei VRT-journalist Jan Balliauw op Radio 1.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More