Ook nieuwe politiek correcte piet blijkt te racistisch te zijn (foto)

Herinnert u zich nog een tijd dat het Sinterklaasfeest enkel draaide om kinderlijke onschuld en blijde gezichtjes? Wij helaas ook niet. In Amsterdam dachten ze de oplossing te gevonden hebben, maar tevergeefs…

Met felgekleurde pakken en pruiken van halflang, donkerbruin golvend haar, zullen de pieten eruitzien als Spaanse edellieden uit de zestiende eeuw. Dat maakte de Stichting Sint in Amsterdam deze week bekend.  Geen volledige zwarte schmink, enkel wat roetvegen op het gezicht alsof ze door een propere schouw zijn gekropen.

Amsterdam hoopte met deze nieuwe look eens en voor altijd een einde te maken aan het hele Zwarte-Piet-is-racisme-gedoe. Fout.  Want het Landelijk Platform Slavernijverleden maakt bezwaar tegen de introductie van Spaanse edelmannen. De activisten zien de Spaanse Piet als het symbool van het koloniale, onderdrukkende bewind van de vroegere Spaanse wereldmacht.

“Onze kinderen zullen leren de criminele Spaanse edelman te eren, de man die ook verantwoordelijk is voor de misdaden tegen de zwarte mens”, aldus LPS-voorzitter Barryl Biekman.  Opmerkelijk genoeg kwam precies dezelfde kritiek uit kringen van pro-Zwarte Piet-activisten die bezwaar maakten tegen het inruilen van Zwarte Piet voor een Spaanse edelman.

Misschien Zwarte Piet voorgoed inruilen voor zeurpieten, want daar lopen er blijkbaar genoeg van rond?

 

 

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More