Ook na de geboorte houden zij het geslacht van hun kind geheim

Britse Ouders eisen dat het geslacht van hun kind geheim blijft, zodat het genderneutraal kan opgroeien.

“We willen ons kindje beschermen tegen al dan niet onbewuste vooroordelen over gender”, zeggen de Britse ouders van een kind waarvan zelfs de naam een geheim is. Het koppel wil ook niet dat de familie het geslacht van hun kind weet. Zij hebben hun taal aangepast en spreken over ‘het’ in plaats van ‘hij’ of ‘zij’. “We willen dat hij of zij de kans krijgt zich zelfstandig als jongen of als meisje te ontwikkelen”, zegt de moeder.

Het koppel krijgt bakken kritiek over zich, maar ze zeggen dat ze een weg hebben gevonden om met de ‘ongemakkelijke reacties’ van de mensen om te gaan De grootmoeder spreekt zelfs over ‘haat’. Zij mocht na een jaar het geslacht wél weten, mits de afspraak dat ook zij het naar de buitenwereld geheim zou houden. Beetje moeilijk bij het vervangen van een pamper om de andere kant op te kijken natuurlijk. Zij noemt haar kleinkind ook ‘het’. 

Het kind krijgt afwisselend jongens-en meisjeskleren. Het echtpaar woont op een boot.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More