Ook moskeeën in Vlaanderen kregen coronahinderpremie

Het was Vlaams parlementslid Chris Janssens (VB) die het opmerkte: in de op vlaio.be gepubliceerde lijst van ‘ondernemingen’ waaraan hinderpremies werden toegekend in het kader van de coronacrisis, figureren merkwaardig genoeg ook moskeeën.

Het gaat volgens Janssens meer bepaald om de moskee Tevhid uit Maasmechelen, die behoort tot het Diyanet-netwerk en als dusdanig eigenlijk een onderdeel is van de Turkse staatsstructuur. Deze moskee ontving volgens de gegevens van VLAIO (Agentschap Innoveren en Ondernemen) 14.080 euro aan subsidies.

De andere begunstigde is de moskee/islamitisch cultureel centrum van Bosnië-Herzegovina Gazi Husrev-Beg uit Antwerpen (Deurne). Deze moskee ontving volgens de gegevens van VLAIO 12.640 euro aan subsidies.

Bevoegd Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) bevestigde de informatie: “Ik stel vast dat de regelgeving correct werd toegepast.” Zoals alle dossiers kunnen deze ook nog voorwerp uitmaken van een controle door de inspectiedienst van VLAIO.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More