Ook Leopold III hield van Franse lichtekooien en snollen

Was ook koning Leopold III klant van de hoerenmadame Claude?

Vanaf 7 april staat Madame Claude op Netflix. Een stukje Franse geschiedenis, verpakt in een film vol seks en slow-motion scènes. Voor zover we weten was koning Leopold III, bijgenaam von Seksen-Coburg, geen klant van Madame Claude. Maar hij was wel kind aan huis bij haar collega, Fabienne Jamet.

Zijn seksuele appetijt was zo groot dat hij, net zoals de bebaarde Leopold II, een toevlucht moest nemen tot prostituées. Daarvoor reisde de koning discreet naar Parijs.

In de memoires van de Franse bordeelhoudster Fabienne Jamet wordt de Belgische koning met naam genoemd. Zelfs op de wikipedia van de One Two Two staat de koning als klant vermeld.

Hij kwam regelmatig op bezoek in het beruchte bordeel One Two Two in Parijs. Leopold was er meestal in het gezelschap van Jean Bugatti en een niet nader genoemde Belgische graaf. De naam One Two Two komt van het huisnummer 122 van het Parijse bordeel dat gevestigd was in de Rue de Provence. Leuk detail, het gebouw wordt vandaag gebruikt door een advocatenkantoor.

Het luxebordeel had naast koning Leopold III nog andere hoge klanten. Zo noteert Jamet de namen van de maharadjah van Kapurthala, de Aga Khan, Randolph Churchill, de Franse komiek Fernandel, Sacha Guitry, Jean Gabin, Charlie Chaplin, Cary Grant en Humphrey Bogart. Wereldberoemd in die tijd was de ‘reis rond de wereld’.

De One Two Two had 22 verschillende kamers die ingericht waren volgens een thema. Een kamer was bijvoorbeeld ingericht als de kajuit van een transatlantische pakboot, een andere kamer leek op een wagon van de Orient Express. En elke kamer had zijn eigen meisjes van plezier.

Volgens ‘madame’ Jamet bezocht Leopold III haar bordeel tussen 1936 en 1940. De koning kreeg er de smaak te pakken. In 1940 vallen de Duitsers ons land binnen. Het is het begin van de bezetting. Tijdens de oorlogsjaren zullen de nazi’s de ‘gevangen’ koning der Belgen goed verzorgen. Om Leopold tijdens de Tweede Wereldoorlog gunstig te stemmen, leveren de nazi’s de koning (Duitse) prostituées. In de beginjaren van de oorlog wordt de koning regelmatig in het gezelschap van mooie meisjes gespot.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More