Ook Johnson & Johnson kan beloftes niet waarmaken

“Beloofde 55 miljoen dosissen voor eind juni halen we niet.”

Het vaccin van Johnson & Johnson is al een tijdje goedgekeurd in Amerika. In Europa gebeurt dat naar alle waarschijnlijkheid donderdag. Europa had de champagne al koud gezet, want dit extra vaccin zou de Europese vaccinatiecampagnes een boost geven. Het vaccin is makkelijk te bewaren en er is maar één dosis nodig. Wie één prik heeft gehad, is klaar. Wouter Beke had als het ware al een overwinningsspeech laten schrijven, maar ook hij zal geen fles ontkurken. Johnson & Johnson heeft de EU laten weten dat het kampt met bevoorradingsproblemen van zijn vaccin. Mogelijk zal het niet lukken om voor eind juni de beoogde 55 miljoen dosissen te leveren.

En dus zijn we nog maar een keer blij gemaakt met een dooie mus. Von der Leyen loopt te fulmineren tegen het Russische vaccin en wil geen slachtoffer worden van de geopolitiek van Rusland, maar ze heeft blijkbaar niet in de gaten dat het de farmabedrijven zijn die haar speeches uittypen.

De reacties op dit – mogelijk – slechte nieuws, zijn zeer lauw. Het federaal geneesmiddelenagentschap FAGG zegt nergens van te weten en dat er nog helemaal geen leveringsschema’s zijn bekendgemaakt. Ze vermoeden dat het feit dat die er nu nog niet zijn een teken zouden kunnen zijn dat er iets niet helemaal lekker loopt. De leveringen van Pfizer lopen ondertussen volgens de afspraken, Moderna heeft beloofd tegen april betrouwbaar te zijn en met de leveringen, AstraZeneca blijft het rommelen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More