Ook de boekhouding van Wim Delvoye is een kunstwerk

Wie naar de knappe webstek van Wim Delvoye surft, komt onmiddellijk terecht in ‘Wim City’. Dat is tekenend voor de kunstenaar. Onder het kopje ‘nieuws’ zien we vooral juridische berichten over de recente veldslag van Wim in verband met een windturbine. Misschien ziet Wim zichzelf een beetje als een moderne Don Quichot?

Bij de vijf mogelijke antwoorden op de vraag ‘Wat weet je over Wim Delvoye’ in De Slimste Mens zal onvermijdelijk de Cloaca – of kakmachine in de volksmond – de revue passeren. De Cloaca van Delvoye lijkt op een laboratoriumopstelling met kolven, buizen en bekers en probeert de werking van het menselijk spijsverteringsstelsel zo getrouw mogelijk na te bootsen.

En op Documenta IX in Kassel toonde hij een getatoeëerd varken. Enkele dagen geleden nog werd een stukje getatoeëerde varkenshuid van dat eerdere project van Delvoye verkocht voor maar liefst 40.000 dollar. 

Ook het zakelijke imperium van Wim is ingewikkeld, met een holding, een dochtervennootschap en diverse vzw’s. De vennootschap Delvoye Holding houdt de meerderheid van de aandelen van Delvoye Art aan. Daar bedroegen de totale activa eind 2018 ruim 4 miljoen euro. Boekjaar 2019 moet dus dringend neergelegd worden bij de NBB. Daarnaast zijn er ook de vzw’s Cloaca en K 104. Ook hier is dus niets eenvoudig.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More