Onze militairen maken nu ook al puzzels

In België is het een eerder recent fenomeen, maar in andere landen bestaat al een rijkere traditie van jaarlijkse puzzels, opgesteld door de veiligheidsdiensten. De AIVD kerstpuzzel en juniorpuzzel zijn typische voorbeelden.

Twee Belgische militairen, zelf fervente puzzelaars, stelden voor de derde keer de Defensiepuzzel op. Die derde editie van de eindejaarspuzzel van Defensie is ondertussen afgerond. Een Franstalig team was winnaar van 137 deelnemende ploegen. Bovendien behaalde Les Sylvains et Sylvette, een team met leden uit België en Frankrijk, de maximumscore.

“We focussen sterk op het visuele en grafische en dat wordt erg gesmaakt”, vertellen de bedenkers op mil.be. “We krijgen mails van tieners die heel trots zijn dat ze één puzzel opgelost hebben, maar ook van doorgewinterde puzzelaars die twijfelen aan een oplossing. Voor velen was dit immers niet hun eerste deelname.”

“De deelnemers komen uit verschillende landen. De winnaar van de eerste editie was een familie uit Aarschot, die van vorig jaar kwam uit Nederland. Dit jaar komen de winnaars uit Frankrijk en België. Wij willen het brede publiek laten zien dat Defensie meer is dan special forces, gevechtsvliegtuigen of fregatten. En het moet vooral leuk blijven.” Er wordt dan ook al stevig nagedacht over de opgaven voor een volgende editie.

Wie een poging wil doen: hier staan de vragen én oplossingen. Rest de vraag of de twee militairen de vragen bedacht hebben tijdens de werkuren of in hun vrije tijd. 


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More