IS-strijdster ontdekt hoe ze veilig én gratis in België geraakt

A queue of Bahraini woman wearing Abaya robes with the Niqad covering their faces. REUTERS/Chris Helgren

Fatima Benmezian uit Borgerhout steekt de Turkse grens over.

Sinds het uitbreken van de chaos in Syrië, proberen de bevoegde ministers ons te sussen dat er niets aan de hand is. Volgens De Crem was ontsnappen uit een Syrische gevangenis onmogelijk. De Fransen en de Britten zouden dat wel verhinderen. Bovendien ging het ‘maar over vrouwen’, aldus Geens. Die wist ook nog te melden dat de Belgische IS-mannen ver van de gevechten lagen terwijl er volgens OCAD toen al uit één gevangenis twee Belgische IS-ers ontsnapten omdat die onder vuur lag. Tot slot wist Geens nog te zeggen dat ze nooit in Europa zouden geraken omdat de Turkse grens gesloten was en zeer zwaar bewaakt.

Wat blijkt nu? Fatima Benmezian (24) uit Borgerhout, die vast zat het in Koerdische gevangenkamp Ain Issa, heeft zich in Turkije laten oppakken. Op die manier heeft ze zichzelf een ticket verschaft naar België. De Turkse president Erdogan zei immers dit weekend nog dat “Turkije geen hotel is” en dat hij Is-strijders terug naar het land van herkomst zou sturen. Benmezian is in ons land bij verstek tot 5 jaar veroordeeld. De kans dat zij – en niet de tientallen kinderen waarrond hier een hele heisa is – een dezer dagen in België wordt afgeleverd, is groot.

De volgende…!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More