Ons Marcske is ocharme op zijn teentjes getrapt (foto’s)

‘t Is nogal een vedette, ‘s lands opperviroloog. En er gaan nogal wat volgers geschrapt worden van zijn Twitter nu.

Een jaar geleden vroeg Alexander De Croo zich af of we nog wel horeca willen. Straks gaat de vraag zijn, of we nog wel horeca hébben.

Café-, hotel- en restauranthouders zijn de maatregelen – en het gebrek aan toekomstperspectief – zo beu als koude brokkenpap, en sommigen laten dat op ludieke wijze weten.

Zoals ‘La Ciboulette’ in Knokke-Heist, met een affiche achter het raam dat Alexander De Croo, Marc Van Ranst en Frank Vandenbroucke er niet meer welkom zijn.

De premier en de minister van geldverbranding volksgezondheid lieten dat aan zich voorbij gaan, maar onze opperviroloog moest uiteraard alweer het laatste woord hebben, dat twitterde hij gisteren al.

Laatste woord, Marcske content, kous af, zo dachten we gisteren. Maar toch had zijn gekrenkte ego nog een strijkbeurt nodig om er weer bovenop te komen. Op Tripadvisor zette hij incognito een slechte, fictieve recensie voor het restaurant.

Zo fier als een lek vergiet moest hij dat natuurlijk meedelen op zijn Twitter: “Ik ben blijkbaar in dit restaurant niet welkom. De zaakvoerders mogen zich altijd excuseren, en dan gaat deze review weg.”

Nu hoef je geen Einstein te zijn om de beoordeling van Van Ranst er tussenuit te halen: het is zowat de enige slechte beoordeling die het etablissement heeft, en ze is ook nog eens ‘op z’n Marcs’ geschreven: “Als je hier niet besmet wordt met COVID19, dan word je nooit besmet. Totaal geen respect voor de maatregelen. Ober hoest in je bord tijdens het opdienen.”

Toen Jong N-VA vervolgens opriep om positieve beoordelingen achter te laten voor het restaurant, schoot Marcske helemaal uit zijn pantoffel: “Politiek beoefenen door hun partijleden op te roepen fake reviews te plaatsen voor een restaurant dat mensen beschimpt en uitsluit door foto’s van hen in hun vitrine te plaatsen. Zo bouwt Jong N-VA aan dat nieuwe warme inclusieve Vlaanderen. De toekomst is verzekerd.”

Uiteindelijk greep Tripadvisor zelf in, door beoordelingen voor ‘La Ciboulette’ tijdelijk niet meer toe te laten.

Eén ding is zeker: de affiche van ‘La Ciboulette’ kostte zo’n 3.070.250 euro minder dan die van ‘1 ploeg van 11 miljoen’, maar ze werd wel door minstens 3 miljoen mensen meer gezien…

1

Image 1 of 4

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More