Ons land bereidt zich voor op een weekend van rellen

Nultolerantie, boetes en snelrecht.

Her en der wordt er op sociale media opgeroepen om dit weekend op straat te komen. De ordediensten zetten zich schrap, minister Annelies Verlinden waarschuwt dat er streng zal worden opgetreden. Het Nederlands model werkt blijkbaar aanstekelijk voor het Vlaamse tuig dat nog eens op het gezicht van een flik wil slaan.

De politie doorzoekt de sociale media naar oproepen. In Genk proberen ze via kanalen als WhatsApp af raden om op straat te komen. Jeugdwelzijnswerking en jeugdverenigingen worden in gezet om in contact te komen met jongeren en andere doelgroepen. Dat wil zeggen dat men nu al weet wie men straks met een baksteen in de hand mag verwachten.

Hasselt zet drones in, Maasmechelen maakt de winkelstraat autovrij. In Kortrijk geldt er zaterdag nultolerantie. Wie dit weekend door de politiediensten wordt opgepakt en geïdentificeerd, mag boetes van 250 euro of straffen via snelrecht verwachten. In Turnhout zal de politie massaal aanwezig zijn. Het Openbaar Ministerie Antwerpen liet donderdag ook weten dat er streng en kordaat zal worden opgetreden als er op sociale media wordt opgeroepen tot rellen als protest tegen de coronamaatregelen. Ook in Gent en Brussel zijn er oproepen om op straat te komen.

Het lijkt wel of het land zich opmaakt voor een oorlog … tegen zichzelf.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More