Onderzoeksprogramma cybersecurity krijgt 8 miljoen euro van Crevits

Voor het tweede werkingsjaar (september 2020 – augustus 2021) kent de Vlaamse Regering een subsidie toe van zo’n 8 miljoen euro voor het onderzoeksprogramma cybersecurity in Vlaanderen. De begunstigden zijn de universiteiten KULeuven, UGent, VUBrussel en het strategisch onderzoekscentrum Imec. De subsidie werd goedgekeurd op voorstel van viceminister-president Hilde Crevits (CD&V).

Vlaanderen investeert jaarlijks 20 miljoen euro in cyberveiligheid. Het Vlaams Beleidsplan Cybersecurity is gericht op onderzoek, praktische toepassingen bij bedrijven en opleiding.

De integratie van digitale technologieën in ons dagelijks leven en onze economieën biedt volgens de Vlaamse overheid enorme opportuniteiten. Maar een wereld die aan een verschroeiend tempo digitaliseert, brengt ook nieuwe risico’s met zich mee. Het aantal gevallen van cybercriminaliteit stijgt exponentieel. Bovendien richten hackers hun vizier vaker op bedrijven, met zware gevolgen: van cybergijzeling tot industriële spionage en zelfs gesaboteerde productiesystemen.

Als Vlaanderen een weerbare digitale economie wil uitbouwen, zijn investeringen in cyberveiligheid nodig. Daarom keurde de Vlaamse overheid op 22 maart 2019 een beleidsplan goed rond cybersecurity. Het plan bestaat uit drie delen die elkaar aanvullen en versterken.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More