Onderzoek wijst uit dat kleinere mannen agressiever zijn

Kent u het Napoleoncomplex? Mannen die niet zo groot zijn en het gebrek aan lengte compenseren met agressiviteit? Wel, dit is nu onderzocht.

Uit een nieuwe studie blijkt dat de kleine man eerder agressief handelt ten opzichte van een grotere concurrent. De onderzoekers kwamen tot deze conclusie door middel van een reeks spellen. Tussen haakjes: de gemiddelde Belgische man meet  zo’n 180,4 cm. 

Korte mannen zijn sneller geneigd om hun gedrag te veranderen wanneer ze zich fysiek in een zwakkere positie bevinden. Kleinere vrouwen hadden hier totaal geen last van. Kortom: mannen met een kleiner gestalte zullen zich niet direct agressiever voordoen, maar zullen wel op een agressievere manier hun doel proberen te bereiken.

De onderzoekers merkten ook op dat lange mannen over het algemeen gezonder zijn en meer kansen krijgen om een machtspositie in te nemen. Vrouwen vinden in het algemeen lange mannen ook aantrekkelijker. Het is dus niet volledig onbegrijpelijk waarom kleinere mannen zich misschien wat euh… tekort gedaan voelen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More