Onderzoek: verschil tussen mannen en vrouwen in autokeuze

Maar ook in autofeiten: botsen vrouwen nu echt vaker dan mannen?

Independer is een grote Nederlandse verzekeringsmakelaar. Aangezien er tijdens deze lockdown aanzienlijk minder gebotst wordt en ze toch vrije tijd genoeg hadden, onderzochten ze de verschillen tussen mannen en vrouwen onder hun verzekerden. In totaal werd er een analyse gemaakt van zo’n 30.000 verzekerden, in de leeftijdsklasse 18 tot 24 jaar.

Volkswagen is het populairste merk

Jongedames tuffen het vaakst rond met een Polo, jongeheren met een Golf. Een BMW 3-serie staat op de vierde plaats bij de heren, terwijl die wagen niet eens in de top 25 bij de vrouwen te vinden is. Een vierwieler die bij de dames dan weer erg populair is, is de Toyota Aygo (derde plek). De guitige Jap staat bij de heren pas op de zestiende plek.

Mannen willen meer power

In de leeftijdsklasse 18 – 24 is het misschien verstandig om nog geen kanon op wielen aan te schaffen, dus het begrip ‘power’ is hier wel relatief. Plus: wat voor de ene heel veel paarden joenge is, is voor de ander een grasmachien. Soit, hier de cijfers. 60 procent van de dames valt in de klasse ‘minder dan 75KW’, wat overeenkomt met 102pk, tegenover 44 procent van de heren. 22 procent van de mannen rijdt in een auto met een vermogen tussen 103 en 136pk, terwijl dit bij de vrouwen slechts 13 procent is. In de categorie ‘meer dan 200KW (272pk) bedraagt dit: 0,2 procent vrouwen, 1 procent mannen.

Mannen hebben eerder een eigen auto

Het onderzoek toont namelijk aan dat 18-jarige mannen drie keer vaker een eigen auto hebben dan net meerderjarig geworden dames. Op de leeftijd van 24, hebben mannen nog anderhalve keer vaker een auto dan vrouwen.

Mannen botsen vaker

Mannen hebben op jongere leeftijd schadevrije jaren. Da’s logisch natuurlijk, aangezien ze ook eerder een eigen auto hebben. Maar… mannen in deze leeftijdscategorie hebben vaker ‘negatieve’ jaren. Of simpel gezegd: mannen botsen vaker dan vrouwen.

Vrouwen kiezen voor recentere auto’s

Er zijn niet zo veel beginnende chauffeurs die meteen voor een nieuwe auto kiezen. 1,8 procent van de dames tot 24 jaar rijdt rond in een auto van maximum 2 jaar oud, tegenover 1,1 procent van de mannen. Dames vinden we het vaakst terug in een auto die 10 tot 15 jaar oud is (289,9 procent), mannen kiezen het meest voor een auto tussen 15 en 20 jaar oud (31,5 procent).

De details van het onderzoek vind je HIER.

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More