Onderzoek toont aan dat deze apps uw humeur verpesten of juist verbeteren

Kunt u zich de tijd nog inbeelden toen er nog geen smartphones bestonden en mensen nog de moeite deden om een praatje met elkaar te slaan? Dan behoort u tot de gelukkigen. Zij die dagelijks uren en uren zitten te staren naar het kleine schermpje, kunnen best hun lijst met geïnstalleerde apps eens herbekijken.

De website Time Well Spent en de app Movement hebben namelijk geanalyseerd van welke apps u het gelukkigst en het ongelukkigst wordt. Ze hielden nauw in de gaten hoeveel tijd welgeteld 200.000 smartphonegebruikers doorbrachten op bepaalde apps. Daarna werd gevraagd hoeveel van die momenten ze zich gelukkig of ongelukkig voelden. 

Wat bleek? Het waren vooral de dating-, social media- en gamingapps die een negatieve invloed hadden op het humeur.  De top vijftien van grootste boosdoeners zijn :

1. Grindr

2. Candy Crush Saga

3. Facebook

4. WeChat

5. Candy Crush

6. Reddit

7. Tweetbot

8. Weibo

9. Tinder

10. Subway Surf

11. Two Dots

12. Instagram

13. Snapchat

14. 1010!

15. Clash Royale

Zonder Yin is er geen Yang. Dus dit zijn de vijftien apps die verwant zijn met wellness, opgewektheid en u wel degelijk blijer maken. 

1. Calm

2. Google Calendar

3. Headspace

4. Insight Timer

5. The Weather

6. MyFitnessPal

7. Audible

8. Wave

9. Amazon Music

10. Podcasts

11. Kindle

12. Evernote

13. Spotify

14. Weather

15. Canvas

Het onderzoek benadrukt dat de tijdsbesteding aan een app een zeer grote rol speelt.  Hoe langer u met een app bezig bent, hoe ongelukkiger u wordt. En iedereen weet dat men niet maar eventjes zijn of haar Facebook checkt.

Time Well Spent en The Movement  raadt aan om niet meer tijd dan dit aan volgende apps te besteden. 22 minuten per dag op Facebook, 12 minuten per dag op CandyCrush en 26 minuten per dag op Instagram. Laat het afkicken beginnen.

 

 

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More