Onderzoek naar belangenvermenging Leopold Lippens

Een Noordzeestorm in een glas champagne.

Enkele jaren geleden – 2016 en daarvoor –zou burgemeester Lippens aanwezig zijn geweest op gemeenteraden waar gedebatteerd werd over de verkaveling van agrarische gebied in de Tolpaerpolder. Lippens – die als sinds mensenheugenis burgemeester is van Knokke – had bij die debatten de zaal moeten verlaten omdat familie van de burgemeester belangen heeft bij 33 percelen aldaar. Einde verhaal.

Het is bekend dat Lippens er een eigen stijl op nahoudt, maar desondanks slaagt niemand erin om hem van de sjerp te houden. Het gonst nu van de dure woorden als ‘forensische audit’, onregelmatigheden en belangenvermenging. Natuurlijk moet er volgens de regels worden gespeeld, maar is het niet heel naïef – of zeg maar politiek wereldvreemd – dat een oude vos als Lippens alleen zijn invloed zou kunnen doen gelden door zijn aanwezigheid?

Lippens reageert erg lakoniek op de heisa en hij zegt dat hij zich één vergadering herinnert waarop hij beter niet aanwezig was geweest. Het gemeentebestuur laat weten dat de burgemeester in principe altijd de vergadertafel verlaat als er een mogelijk belangenconflict zou zijn.

De honden van Knokke blaffen en de karavaan trekt voorbij.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More