Onderzoek connectie Boris Johnson en ‘model’ uitgesteld?

De Britse oppositie reageert geschokt omdat het strafonderzoek naar Boris Johnson zou worden uitgesteld tot na de verkiezingen.

Politici hebben de neiging om bijzonder vergevingsgezind te zijn als het gaat om dubieuze verbanden met vrouwen waarvan het in één oogopslag duidelijk is  dat ze van ‘een andere categorie’ zijn.

De relatie van Johnson met het voormalige model Jennifer Arcuri achtervolgt hem al een tijdje. Johnson, die over een bovenmenselijk incassatievermogen beschikt, komt met de affaire Arcuri echter in nauwe schoentjes. Hij ontkent wel dat hij als burgemeester van London aan het techbedrijf van de Amerikaanse zakenvrouw 140.000 euro zou hebben toegeschoven, maar de timing van het dossier komt ongelegen.

Niet zozeer de mogelijks levenslange gevangenisstraf baart hem zorgen, maar de verkiezingen die eraan komen. Een schandaal als deze komt niet meteen  in aanmerking als een troef in een campagne.

Om het Britse ‘Jommeke’ te beschermen en de democratie een eerlijke kans te geven, zou er een uitstel komen voor de beslissing tot gerechtelijke vervolging.

Gentlemen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More