‘Once Upon a Time in the West’: toen de wereld nog simpel was

Een blik is even dodelijk als een kogel

De melancholie van een harmonica, een bloedmooie vrouw, een koele blik in big close-up, revolverduels, een stoffige cowboyhoed: ‘Once Upon a Time in the West’.

Het begin van de film is niet voor niks legendarisch. Drie cowboys wachtend op een trein op een verlaten station. Door middel van kleine irritaties bouwt de spanning zich beetje bij beetje op. Na minutenlang wachten arriveert er dan eindelijk een trein. Zonder muziek en enige conversatie liggen de drie cowboys enkele seconden later levenloos op de grond. De gehele film is traag, alleen al met de introductie van de hoofdpersonages ben je drie kwartier verder, wat de film erg sfeervol maakt. Maar je geduld wordt absoluut beloond! Langzaam vormt het verhaal zich en word je naar de climax toegetrokken. Ook is er weinig conversatie in de film, maar de dialogen die worden gehouden zeggen ook werkelijk waar wat.

CAZ / 09 augustus, om 20:40 – 23:25 : ‘Once Upon a Time in the West’.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More