Onboard-video: Porsche 919 raast bizar snel over de Nordschleife (video)

De piloot van dienst heeft de reflexen van een alien.

De Porsche 919 Evo Hybrid is nogal eens een kar. Centraal achterin ligt een 2-liter V4, die dankzij een knoert van een turbo 720pk op de achterwielen zet. Dan is er ook nog een elektromotor van 440pk die de voorwielen aandrijft. Een hele hoop power dus.

Deze 919 Evo Hybrid werd speciaal ineen geknutseld om zo snel mogelijk te gaan en niet om deel te nemen aan officiële races. Daardoor konden zaken als ruitenwisser en koplampen achterwege gelaten worden. Het resultaat? Slechts 849 kilogram.

Daarmee is de auto ontzettend snel. Timo Bernhard knalde er in 5:19.54 mee over de Nordschleife. Een nieuw record en bijna een minuut sneller dan het vorige record, dat in 1983 met een Porsche 956 gevestigd werd.

We hebben het uitgerekend. Om de Groene Hel in 5:19.54 te kunnen doen, moet je een gemiddelde snelheid van 234 km/u halen. Dat lijkt misschien niet zo heel snel, maar wie al eens een keertje zélf over de Nordschleife is gescheurd weet dat dit wél bizar snel is: het ruim twintig kilometer lange parcours ligt vol verraderlijke bochten en dito hoogteverschillen. Om zo snel te rijden moet u donders goed weten wat u doet, wil u niet in de coulissen eindigen. Er gebeuren ginds niet voor niks zo veel ongevallen.

Maar goed. Timo Bernhard heeft het geflikt. In de onderstaande video ziet u dat de man haast buitenaards snelle reflexen heeft. En ballen van staal, die waren vast ook nodig om zo snel te gaan.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More