Om zes uur ‘s morgens vechten om een plekje op het strand (video)

“Alsof hun leven ervan afhangt.”

Het doet ons denken aan een koevlaaien-wedstrijd waarbij een wei verdeeld is in vakken en je op een vak kan geld kan inzetten; daar waar je denkt dat de koe haar vlaai zal leggen.

Spanje siddert en beeft voor de Deltavariant en doet al het mogelijke om de toerist niet weg te jagen. Daar zijn echter enkele drastische maatregelen voor nodig. Het strand wordt net als bij een koevlaaien-wedstrijd ingedeeld in vakjes. Wie het strand op wil, moet in zijn/haar eigen vakje blijven. Plaats vergaan, is afgestaan.

Dat leidt tot taferelen die je kan vergelijken met het handdoek leggen aan het hotel zwembad. De plaatsen zijn beperkt en dus is het een wedstrijd om de meest idyllische plek te bemachtigen.

In Torrevieja – meer bepaald op het strand Playa del Cura – staan ‘s morgens om zes uur tientallen diehards met parasols en frigoboxen klaar om de sprint naar het beste plekje aan te vatten. De beelden gaan viraal op sociale media.

Toch blijft het leuk, vakantie. Of zien we dat verkeerd? De stormloop naar het strandje zie je hier.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More