Olympische Spelen alleen voor Japans publiek

De buitenlandse papa’s en mama’s moeten thuisblijven.

Japan heeft het zich al stevig beklaagd dat ze die verdoemde Spelen organiseren. De event is al een jaar uitgesteld en ze scheuren er flink hun broek aan. Voor de modale Japanner hoeft het allemaal niet, maar de organisatie probeert koste wat kost toch nog enkele kruimels binnen te halen.

De atleten hebben een soort van draaiboek gekregen waarin duidelijk staat wat mag en niet mag. Meer niet dan wel, maar goed ze mogen komen. Voor de fans is er slechter nieuws. Buitenlandse toeschouwers zullen wellicht niet toegelaten zijn. De beslissing valt later deze maand, maar er is geen enkele indicatie dat de corona-situatie tegen die tijd verbetert.

Er zal dus weinig animo zijn in de stadions. Zelfs de ceremonie ter gelegenheid van de start van de olympische fakkeltocht zal op 25 maart in Fukushima zonder toeschouwers plaatsvinden. Oorspronkelijk waren 3.000 toeschouwers toegelaten bij het startevent. Het publiek mag wel komen kijken als ze door de straten met de vlam voorbij komen lopen, maar aanmoedigen is verboden.

De spelen gaan op 23 juli van start en eindigen op 8 augustus.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More