Olympisch Comité geeft alle atleten 14 condooms om niet te gebruiken

160.000 souvenirs.

“En kijk eens wat de zus van Tokio heeft meegebracht? Voor iedereen van de familie een condoom. Cadeautje van het IOC. “

Bij elke Spelen – sinds 1988 – worden er condooms verspreidt onder de atleten. Vogelen voor de wedstrijd is not done, maar houd ze – met die conditie – maar eens tegen bij de feestjes nà de wedstrijd. Vandaar.

Toch is het dit jaar onmogelijk om ze te gebruiken. Er moet namelijk verplicht 2 meter afstand worden gehouden en zo groot is zelfs de grootste opschepper niet geschapen. Het Olympisch dorp zal dit jaar – door alle regeltjes – in de buurt komen van een veredelde gevangenis. “Het is niet de bedoeling dat atleten de condooms in het Olympisch Dorp gebruiken, maar om te helpen met het bewustzijn door ze terug naar hun eigen land te brengen», zegt het Comité in Tokio Sports.

14 condooms de man/vrouw is overigens geen record. In Rio moest je als atleet stevig je best doen om het spul op te gebruiken. De organisatie voorzag toen maar liefst 42 condooms per persoon en vestigde daarmee een Olympisch record.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More