Old school stalinisme in Wit-Rusland

Loekasjenko slaat iedereen die anders denkt de hersens in.

In Wit-Rusland wordt al dagen gedemonstreerd door aanhangers van de oppositie. Die denken dat bij de presidentsverkiezingen van zondag op grote schaal gefraudeerd werd, zodat de 65-jarige Loekasjenko aan de macht kon blijven. Voor de derde nacht op rij was het onrustig en er viel een tweede dode.

De politie gebruikt extreem geweld tegen betogers. De demonstranten eisen eerlijke verkiezingen en het vertrek van de autoritaire president Aleksandr Loekasjenko. De politie slaat mensen willekeurig in mekaar en sleurt voorbijgangers in minibusjes, waarna ze simpelweg verdwijnen. Duizenden mensen zijn opgepakt.

Loekasjenko die zich afgelopen zondag liet verkiezen, noemt de betogers criminelen. “De meesten van de zogenaamde demonstranten zijn mensen met een crimineel verleden en werklozen’, zei Loekasjenko in een televisietoespraak. “Mensen die geen werk hebben, kuieren zomaar rond op straat. Daarom spoor ik iedereen zonder job vriendelijk aan om werk te zoeken.”

En zo worden duizenden mensen vriendelijk de kop ingeslagen.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More