Oeps: dikke Benz lekt vroegtijdig op het web (foto’s)

Normaal moest-ie nog even ‘geheim’ blijven tot 19 april.

Dat ze bij Mercedes knutselden aan een nieuwe GLS wisten we al. Normaal zou die over enkele dagen geïntroduceerd worden op het New York International Autoshow, maar een overijverige bediende/ stagiair/ weten wij eigenlijk veel wie liet de eerste foto’s per abuis al los op het wereldwijde web.

Het is een soort van S-klasse op hoge poten, net als de X7 van BMW een 7-reeks met laagtevrees is. Alleen blijkt de nieuwste Benz een minder schreeuwerig uiterlijk te hebben dan de net vernoemde BMW. In het ‘boswachtergroen’, zoals op enkele van onderstaande foto’s, is het zelfs een heel onopvallende auto.

Uitgezonderd de looks weten we eigenlijk nog niet veel over de nieuwe GLS. Mercedes verklapte alleen de wielbasis: die meet 3,14 meter. En daarmee weten we meteen: wie de allergrootste premium-SUV wil, die moet weldra bij Mercedes zijn. De wielbasis van de X7 is namelijk ‘slechts’ 3,11 meter, die van de Range Rover mét verlengde wielbasis 3,12 meter.

6

Image 6 of 6

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More