Oeps: deze zwarte madam moet alweer weg (video)

Zo, die heeft er niet lang gestaan.

We brachten het nieuwtje gisteren: in Bristol stond een standbeeld van Edward Colston, een zeventiende-eeuwse koopman die zich de laatste dertig jaar van zijn leven bezig hield met liefdadigheidswerk. Omdat hij in zijn periode als koopman ook slaven bij zijn koopwaar behoorden, werd het standbeeld door BLM-demonstranten onlangs in het water gekieperd.

Kunstenaar Marc Quinn maakte een standbeeld van één van de vrouwelijke demonstranten, en dat standbeeld werd deze week op de sokkel van Edward Colston gezet. Hier en daar klonk een grapjurk: “Lang zal ‘t beeld er niet staan. Er zal wel op gefoeterd worden omdat het te stereotiep is, zo met die dikke lippen en dat kroezelhaar.”

Wel, het standbeeld ìs nu daadwerkelijk weggehaald. Niet omwille daarvan natuurlijk, maar omdat er geen toestemming was om het beeld daar te plaatsen. De burgemeester liet het beeld van Jen Reid – zo heet die demonstrante – niet ook in het water kieperen, maar wel naar het museum brengen. Daar kan Marc Quinn het weer komen ophalen, of het aan het museum schenken.

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More