Oeps, de Britse variant blijkt dan toch niet dodelijker te zijn

Weten we dan nu dat we niet alles wisten?

De Britse variant werd ons geserveerd als het begin van het einde. Toen een handvol leerlingen in een school in Edegem besmet bleken, moest de halve gemeente in strenge quarantaine. De Britse variant bleek een beestje te zijn dat Europa zou decimeren. Het had tot gevolg dat er nog meer, nog strengere maatregelen werden genomen. De variant was niet alleen besmettelijker, maar ook dodelijker.

Nu blijkt uit een wetenschappelijke studie – gepubliceerd in het medische vakblad ‘The Lancet’ – dat de Britse variant wel besmettelijker is, maar dat de klachten die de variant veroorzaakt niet ernstiger zijn en dat mutatie ook niet dodelijker is.

Onderzoekers gingen kijken naar de gegevens van coronapatiënten die eind vorig jaar positief testten in het zuidoosten van Engeland. De Variant was daar toen aan een opmars bezig. Ze stelden vast dat de patiënten meer virusdeeltjes hadden, en dus besmettelijker waren, maar dat er verder geen verschillen bleken te zijn.

Ondertussen heeft Boris Johnson alweer versoepelingen toegestaan. Het Verenigd Koninkrijk is het eerste land dat de deuren naar het rijk van de vrijheid heeft geopend. En dat terwijl de wieg van Britse variant op hun eiland stond?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More