“Oei, winnen was niet de bedoeling”

Van Aert geeft sprintles in de Tirreno-Adriatico.

Bij Jumbo-Visma hebben ze een plan: eens kijken of Wout Van Aert een klassement kan rijden. De Tirreno-Adriatico is met andere woorden de generale repetitie voor de grote Tour De France. Wie voor het klassement rijdt, moet de kunst van de gematigdheid beheersen. Tourwinnaars zijn heel vaak hele saaie onopvallende figuren die gemiddeld heel goed scoren, weinig winnen en zelden excelleren. Geen Van Aert-types dus voor wie winnen belangrijker is dan deelnemen.

En dus, gebeurde in de eerste etappe iets wat meten past in het plan: winnen. “Ik wist dat ik in orde was. Niet dat ik had verwacht dat ik zo snel zou winnen. Zeker niet in dit soort gemakkelijke sprinten. Het was bijna tien kilometer rechtdoor naar de finish. Het is mooi dat de sprintbenen terug zijn”, zei Van Aert achteraf. Want, oja, laat Van Aert nu net niet op het sprinten hebben getraind. Hij heeft wekenlang op een berg op het Canarische eiland Tenerife geleefd.

Van Aert op één dus na een massasprint met de grote kanonnen. Toch blijft de eindzege het grote doel. Benieuwd of hij zich zal kunnen inhouden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More