Inloggen

Log in of maak je account aan.

Wachtwoord vergeten? Registreren
Registreren
Wachtwoord vergeten

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Registreren
Start Magazines Zoeken Shop Rubrieken

“Oei, we hebben de verkeerde Mohamed vrijgelaten”

Redactie - 29-04-2023

Door een stomme persoonsverwisseling wordt een gevaarlijke verkrachter vrijgelaten.

Wie dit verhaal als een filmscenario indient, krijgt wellicht geen subsidies wegens ‘ongeloofwaardig’. Doch, in Sint-Gillis overtreft de realiteit de fictie. Daar lieten ze op 21 april ene Mohamed B.B. naar huis gaan. Tot zijn eigen grote verbazing, want Mohamed – van nationaliteit Marokkaan – was geen ideale schoonzoon. Hij zit achter de tralies voor zedenfeiten en verkrachting en is – zoals dat heet – ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. Dat wil zeggen dat hij na zijn straf mogelijk nog opgesloten kan blijven, als blijkt dat hij nog steeds een gevaar betekent voor de maatschappij.

Hoe dan ook, onze Mohamed stond voor hij er erg in had weer op de stoep. “Oeps”, noemen ze dat. Hoe het is kunnen gebeuren is voor gevangeniswoordvoerster Kathleen Van De Vijver een raadsel. “Maar we hebben de de fout snel opgemerkt”, zegt de vrouw. “We hebben snel de politie verwittigd en er was een goede samenwerking.” Nu zijn we gerustgesteld, niet?

Het is nochtans een hele procedure die dient gevolgd te worden, vooraleer je iemand vrijlaat. We citeren een goede bron van ‘Het Nieuwsblad’: “Vooreerst worden zijn naam en geboortedatum gecheckt. Ook moet zo iemand antwoorden op de vraag hoe zijn vader en moeder heten. En uiteindelijk moet hij aan de deur van de vleugel, en nog eens aan de deur van de griffie zijn hand leggen op een scherm dat zijn vingerafdrukken scant. Als alles correct is en er groen licht komt voor de vingerafdrukken, mag de man beschikken.” Met andere woorden er is niet één foutje gemaakt.

De man is ondertussen weer ingerekend. Het was geen boswachter – zoals destijds bij Dutroux – maar gewoon de politie die de man weer bij de kraag kon vatten. Mohamed zat gewoon bij zijn familie, die niet ver van de gevangenis woont. De andere Mohamed – die wel vrij mocht – is ondertussen naar huis.

In onze verbeelding zien we nu de letter ‘The End’ op ons scherm verschijnen. De gevangenis is een intern onderzoek gestart.

 

Foto: screenshot Bruzz

Gevangenis sint-gillis Mohamed wordt vrijgelaten

Reacties

Resterende karakters 500
Nieuwsbrief Mis nooit meer het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en boeiende verhalen van P-magazine! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.
Zoeken