Oei, vooral jongeren en hun ouders zorgen voor stijgende cijfers

De pot met te nemen maatregelen is bijna leeg.

De cijfers stijgen. Wanneer we het aantal nieuwe besmettingen van vorige week bij elkaar tellen, dan komen we aan 1.099 nieuwe gevallen, een stijging van 14 procent. Gezien België wereldkampioen statistiekjes maken is, gingen ook nu weer vlijtig onderzoekers aan de slag om de herkomst van deze besmettingen te achterhalen. En wat blijkt? Het zijn vooral de tieners en hun ouders die de cijfers omhoog duwen. Een stijging van 40 procent bij Vlaamse tieners! Dat is niet niks. En dat terwijl die snuiters les kregen achter hun computer en er ook nog eens een week vakantie tussenzit.

“Als de stijging voorkomt uit meer contacten, dan betekent het ook dat we de cijfers opnieuw naar beneden kunnen krijgen door contacten te reduceren”, zegt Van Gucht. “De vraag is of we dat voldoende zullen doen, dan wel of er extra maatregelen nodig zijn om het tij te keren.”

Tiens, dat hebben precies nog al eens gehoord. De vraag is, hoe gaan ze dat klaarspelen? De pot met maatregelen is zo goed als leeg. Euhm? Verdorie, net nu Vandenbroucke aan iedereen vroeg om niet te gaan werken en de kroost naar school te sturen.

Iemand een idee?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More