Oei, dit staat ons nog allemaal te wachten nà de paaspauze

Nog een jaartje of zo op de tanden bijten, jongens en meisjes…

Ondertussen zijn we al een jaar lang voor ‘de korte pijn’ aan het gaan: een mens wil niet weten wat de lange pijn dan zou zijn.

Al ziet biostatisticus Geert Molenberghs, de man die cijfers waarover hij niet beschikt maar ter plekke verzint, de toekomst redelijk rooskleurig. Hij legt in Het Nieuwsblad uit dat, als iedereen zich dit keer aan de regels houdt, we eind april alweer kunnen denken aan versoepelingen. Al ziet hij de heropening van de horeca nog bijlange niet op 1 mei gebeuren. In tussentijd gaat de ene horecazaak na de andere over de kop: tegen de tijd dat zij de deuren weer mogen openen, moet De Croo zich niet meer afvragen of hij nog wel horeca wil. De vraag zal dan zijn of we nog wel horeca hebben.

Maar goed. Als we topvirologen, toppolitici en andere toppers mogen geloven, ziet de toekomst er rooskleurig uit. Zolang we ons maar goed aan de regels houden, want anders helpen we ‘t zelf naar de okkernoten natuurlijk.

Wie gelooft dit nog? Enkel de topvirologen en -politici zélf. Jan Modaal heeft inmiddels wel het gevoel dat deze ‘toppers’ de beiaardiers zijn van de bevolking hun klokkenspel.

Notoir grapjurk Gilbert De Meuter ziet de bui al hangen, en meent te weten wat we na deze ‘paaspauze’ nog mogen verwachten: het 1 meimijden, de Sinksenstop, de Hemelvaartshalt, de Grotevakantieverpozing, het Allerheiligenintermezzo, de Wapenstilstand, de Kerstbreak en het Krokusinterval.

Beste burger,

In het gewoel omtrent de nieuwe maatregelen ging een belangrijke boodschap verloren. De overheid vraagt…

Geplaatst door Gilbert De Meuter op Woensdag 24 maart 2021

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More