NV Het Anker uit Mechelen moet half miljoen euro verlies doorslikken

De NV Het Anker heeft de resultaten bij de balanscentrale neergelegd. In 2020 werd een verlies geleden van zowat een half miljoen euro. In 2019 was er nog winst.

Het Anker is een familiebrouwerij die al 5 generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof van Mechelen. In Stokerij De Molenberg, de 17e-eeuwse familiehoeve en stokerij in Blaasveld, wordt er op basis van het moutbeslag van Gouden Carolus Tripel een verfijnde Belgische whisky gestookt. Gouden Carolus Single Malt vormt het perfecte huwelijk tussen de twee familietradities van brouwen en distilleren.

De brasserie, het brouwerijhotel en het uitgebreide belevingsaanbod staan garant voor de ultieme Mechelse bierbeleving. Beide sites vormen bovendien een unieke locatie voor meetings, incentives, congressen en evenementen (MICE).

BNP Paribas Fortis Private Equity is op 24 juni 2016 toegetreden als minderheidsaandeelhouder van Het Anker. Hiermee ondersteunt BNP Paribas Fortis Private Equity de toekomstige investerings- en expansieplannen van de Mechelse stadsbrouwer, wereldwijd gekend voor haar speciaalbier merken Gouden Carolus en Maneblusser alsook voor haar Belgische whiskystokerij, Stokerij De Molenberg.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More