Nucleaire motoren halveren de reistijd naar Mars

Kernenergie zou een gamechanger kunnen zijn voor de ruimtevaart.

Rolls-Royce en de Britse Soace Agency zouden gaan samenwerken voor de ontwikkeling van nucleair aangedreven motoren. Die zouden de grote droom van de mens om een voet op de rode planeet te zetten concreet kunnen maken. De met kernenergie aangedreven motoren kunnen ervoor zorgen dat astronauten in drie tot vier maanden op Mars staan. Dat is twee keer zo snel als wat nu mogelijk is met de krachtigste chemische motoren.

Zonnepanelen leveren alsmaar minder energie voor wie zich de ruimte in waagt weg van de zon. De nucleaire technologie zou ruimtevaartuigen van genoeg energie kunnen voorzien ook als de zon niet meer is dan een grote ster.

Voorlopig is het nog maar een studie, maar dat de mens voor einde van deze eeuw een voet op Mars zal zetten, staat als het ware in de sterren geschreven.

Dr. Graham Turnock, de baas van UK Space Agency, zegt dat het gebruik van kernenergie in de ruimte een ‘gamechanger’ is die in de toekomst ruimtemissies mogelijk maakt die ons naar Mars zal brengen en verder.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More