Nu ook plunderingen in beschadigde huizen en winkels van Pepinster

Volgens RTL worden de inwoners van Pepinster nu ook geplaagd door inbrekers die de beschadigde huizen intrekken op zoek naar interessante spullen.

Gisteravond moest de politie ingrijpen op straat. Ze lieten zelfs de honden los. Volgens de inwoners werden de dieven ook gevat.

Een vrouw vertelt dat twee mannen haar huis een paar dagen geleden benaderden. “Mijn zoon had een gesprek met hen. Ze bleven 20 minuten”, zegt ze, wijzend naar een woning in haar straat. “We achtervolgden ze met een Jeep.”

Een andere buurtbewoner voegt eraan toe: “Ik heb al enkele nachten niet meer geslapen. We houden alles in de gaten. Inbrekers komen ’s nachts met zaklampen door de spoortunnel om de huizen te doorzoeken.”

Iets verderop is het een supermarkt die het doelwit werd van plunderaars. Aurélie, manager van de supermarkt, verraste twee dieven toen ze de schade kwam bekijken. “Ze hadden tassen vol met champagne en sterke drank.”

De plunderingen in Pepinster doen denken aan eerdere diefstallen in Verviers.

Pepinster is een van de gemeenten die zwaar werd getroffen door de zondvloed van 2021. De schade zou minder groot zijn indien in Eupen geen foute beslissing genomen zou zijn.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More