Nu ook kale Barbies met een huidaandoening

Mattel wil echt niemand uitsluiten in deze wereld

Het bedrijf van Barbie wil echt mee zijn met de tijd. Het kan ook zijn dat ze zoveel mogelijk poppen willen verkopen door politiek correct te zijn, maar dat laten we in het midden.

Iemand cynisch een echte Barbie noemen omdat ze een hoog blond poppemie-gehalte heeft, gaat al lang niet meer op. Barbie is er namelijk ook in een rolstoel, of zwart en zelfs genderneutraal. En ze gaan zelfs een stapje verdere. Er worden er nu ook poppen gemaakt met huidaandoeningen en kaalheid. Je hoort het de kinders zo vragen: “Alstubief, mag ik alstublief een Barbie met een huidaandoening, pleeeease.!” Klinkt heel aannemelijk toch?

foto: Barbie.mattel.com

Om aan die kinderwens te voldoen fabriceert Mattel nu poppen met vitiligo en met de haarziekte alopcia. Jammer dat er geen psoriasis bij zit met te verwijderen schilfertjes. Ook een kinderdroom.

Gelukkig zijn ze ook Ken niet vergeten. De jongeling krijgt een update. Het korte kapsel dat hij al tientallen jaren heeft, wordt nu vervangen door lange lokken.

foto: barbie.mattel.com

Verder blijft Mattel ook Barbies met beenprotheses, rondere vormen, korte benen en verschillende soorten huidskleuren maken.

foto: barbie.mattel.com

 

Maar hoe zit het eigenlijk met het plastic? Is dat wel goed voor het milieu? Of gaan we nu te ver ?

 

credits: barbie.mattel.com

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More