Nu ook druiven uit India in de winkel

Druiven uit Zuid-Afrika en zelfs Peru zijn geen uitzonderingen meer in onze supermarkten, maar nu liggen er ook Thomson-druiven uit India in de schappen.

Samir Singh, bedrijfspromotor voor de Indiase druivenexporteur Mersel Foods, stelde onlangs op agf.nl: “Het Indiase druivenseizoen is ternauwernood ontsnapt aan de greep van de pandemie van het coronavirus, die grote schade heeft toegebracht aan de levens van mensen in India tijdens de tweede golf.” Het seizoen was dit jaar wel goed.

De druivenexport naar Europa vanuit India nam in week 15 (midden april) wel af tot 220 containers en de ladingen in week 16 tot ongeveer 100 containers.

De Indiase overheid beschouwt de Indiase druivenketen als hét voorbeeld van een goed georganiseerde waardeketen. Het grootste deel van de druivenexport gaat via Nederland naar de Europese markt zoals ook ons land.

De kwaliteit van de Indiase druiven was in 2020 nog de slechtste in jaren. De losse druiven in 4,5 kg containers kwamen hier aan met aanzienlijk kwaliteitsverlies en veel retailers namen ze om die reden niet af. Daarbij werkte de coronacrisis tegen en was het moeilijk om kopers te vinden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More