Nu officieel : als u in een van deze jaren geboren bent, bent u een millennial

Sorry babyboomers, maar het zijn nu de millennials die de lakens uitdelen. Maar helaas voor hen krijgt deze generatie voornamelijk slechte dingen toegeworpen.

Ze zouden  lui en egoïstisch zijn. Ze gedragen zich als verwende kinderen die kritiek en ongemakkelijke ideeën vermijden en voelen zich bij het minste gekwetst. Kortom: een gebrek aan ruggengraat.

Als u zich afvraagt hoe het is om een deel te zijn van de meest gedemoniseerde generatie ooit, dan heeft nieuw onderzoek eindelijk het antwoord. De prominente Amerikaanse denktank Pew Research Centre heeft aangekondigd dat de term millennial alleen gebruikt mag worden voor mensen die geboren zijn tussen 1981 en 1996.

Volgens de leider van het onderzoekscentrum, Michael Dimock, hebben zij volgende definiërende gebeurtenissen bewust meegemaakt: 9/11, de oorlogen in Afghanistan en Irak, Amerika’s eerste zwarte president en de economische crisis. Daar kwamen nog eens het internet en de sociale media bij.

De volgende generatie – Generatie Z – kan zich onmogelijk een wereld zonder deze technologie voorstellen, waar millennials hun levens hierop moesten aanpassen, met alle (kwetsende) gevolgen van dien.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More