Notaris vergiste zich in de akte van Albert en Paola

Eind mei 2020 gingen Albert en Paola langs bij de notaris om hun huwelijkscontract opnieuw te wijzigen. Opvallend: de notaris was niet de ‘paleisnotaris’ met wie Albert al decennia werkt. Het gevolg was dat deze notaris blunderde in de akte.

De notaris heeft het immers over Albert Félix Hubert. Die voornaam verscheen vervolgens in het Staatsblad. Dat is uiteraard niet correct. Het is Albert Félix Humbert (met een m dus). Die correcte omschrijving vinden we bijvoorbeeld bij de paleisnotaris in 2014. Toen werd het huwelijkscontract van de vorsten ook al eens gewijzigd.

Ook bij het opstellen van de huwelijksakte van Filip en Mathilde is de prins de dan meerderjarige zoon van Zijne Majesteit Koning Albert II Félix Humbert Theodoor Christiaan Eugène Marie. Humbert dus en niet Hubert.

De fout in de akte is niet essentieel aangezien we exact weten wie omschreven wordt. Het is wel vervelend dat een notaris, die toch een openbaar ambtenaar is, deze fout maakt. Humbert verwijst in dit geval naar Umberto, de echtgenoot van meikoningin Marie-José. Zij was de zus van Leopold III en dus de tante van Albert II.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More