Noorse schutter van Moskee groet rechtbank met Hiltlergroet

“Ik schoot uit zelfverdediging.”

Philip Manshaus (22) verscheen vandaag voor de rechtbank en maakte daar een nazi-groet. Hij moet zich verantwoorden voor de schietpartij van begin augustus in een Noorse moskee. Hij was zichtbaar hersteld van het pak slaag dat hij destijds kreeg en vroeg om vrijlating.

“Ik moest iets doen”,  zou hij volgens zijn advocaat gezegd hebben, “het ging om zelfverdediging.”

Als schutter was hij niet echt succesvol. Bij de aanval viel één lichtgewonde. De meeste klappen kreeg hij zelf toen hij door een 65-jarige moskeebezoeker werd overmeesterd. In de Moskee werden nochtans verschillende schoten afgevuurd en werden er meerdere  wapens terug gevonden.

Hoe en wat die met mekaar te maken hebben, is vooralsnog onduidelijk.

Naar verluidt zou de labiele Manhaus dwepen met extreemrechtse organisaties en personen die nostalgisch opkijken naar de radicale oplossingen van nazi-Duitsland. Wat de jongeman precies bedoelt met zijn schreeuw van onschuld, is niet duidelijk. Het lijkt allemaal een beetje lullig, ware het niet dat de dader ook nog eens verdacht wordt van de moord op zijn 17-jarige stiefzus.

Hij blijft aangehouden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More