Noord-Korea noemt België dom en paranoia

Noord-Korea haalt zwaar uit naar België.

Dictator Kim Jong-un heeft op een wit paard een heilige berg beklommen. Dat Disney-maneuver is meestal een voorbode van onheilspellende aankondigingen. En ja hoor, de Noord-Koreaan is nog maar net van zijn paard of hij steekt het vuur aan de lont. Kim Jong-Un vindt het niet meer nodig om gesprekken te voeren met de Verenigde Staten over nucleaire ontwapening. Pyongyang laat weten dat de ‘denuclearisering’ van tafel is en voegt er in een één adem aan toe dat de bezorgdheid van België over de raketlanceringen “een ernstige provocatie” is.

Ons land had samen Duitsland, Frankijk, Groot-Britanië , Polen en Estland in de VN-Veiligheidsraad vragen gesteld rond de Noord-Koreaanse proeflanceringen. Kim Jong-Un vindt dat we ons gedragen als schoothondjes van de VS en noemt de tussenkomst in de veiligheidsraad dom en een bewijs van paranoia.

Ondertussen verhardt de toon van de gesprekken tussen Trump en Un en is het wachten op nieuwe kernproeven van Noord-Korea. De flamboyante baas van de VS, Trump, staat niet bekend als een subtiel onderhandelaar en Un lijkt zo zot als Leuven foor. Een redelijke oplossing lijkt dan ook nog niet voor morgen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More