Nooit vertoonde beelden tonen intensief make-up proces van superheldin Mystique

Je moet niet noodzakelijk een ‘X’ voor een ‘hamster’ zetten om te apegapen naar bloedmooie vrouwen. 

Zet de ‘X’ ironisch genoeg voor ‘Men’ en je hebt een indrukwekkende reeks van superheldenfilms waarin het niet altijd de mannen zijn die de lakens uitdelen.

XMenDark Phoenix mag dan niet alleen de grootste flop geweest zijn van alle zeven delen, het was tevens ook het laatste deel eer de franchise werd overgenomen door Disney. Het wordt voor de superheldenfans weer bang afwachten wie goed genoeg is om in voetsporen te reden van Hugh Jackman & co.

De blauwe superheldin Mystique, wiens mutantenkracht eruit bestaat om elke menselijke gedaante over te nemen, werd ondertussen al gespeeld door de Nederlandse Rebecca Romijn en de Amerikaanse Jennifer Lawrence.

De make-up afdeling verantwoordelijk voor haar buitenaardse look met een huid vol schubben, heeft nu na 20 jaar een video vrijgegeven van achter de schermen van de allereerste X-men film.

Miss Romijn moest maar liefst 12 uur stilzitten terwijl een legertje bodypainters aan de slag ging. Het was destijds minder onschuldig dan het eruit zag. Make-up en verf voor special effects zitten namelijk boordevol chemicaliën.

De bodypaint moest urenlang perfect blijven zitten in de meest extreme omstandigheden. Daardoor kon het zweet nergens meer naartoe en bracht het de temperatuur van het lichaam flink in de war. Bovendien is de make-up vaak op basis van alcohol omdat het extra lang moet blijven zitten. Het moest ook met een agressief product weer verwijderd worden. Daardoor kregen veel acteurs en actrices last van huiduitslag.

Tegen de laatste film hadden de make-up artiesten geleerd uit hun fouten. Zo werd Jennifer Lawrence in Dark Phoenix niet meer helemaal beschilderd, maar droeg ze een soort van blauwe panty die haar lichaam bedekte. Al moest ze voor haar gezicht uiteraard wél nog steeds in de make-upstoel. 

Maar hoe je het draait of keert, de slechterik van dienst kreeg altijd de volle laag van Mystique.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More