Non-communicatie kost Vlaamse reissector miljoenen

“Met slechts 6 procent van het aanbod, kan je niet overleven.”

De overheid slaagt er maar niet in om helder te communiceren en verandert sneller van mening dan van onderbroek. De Vereniging van Vlaamse Reisbureaus vzw (VVR) pikt het geknoei niet langer en wil juridische stappen ondernemen. De VVR is dan ook een onderzoek begonnen naar de verantwoordelijke van de chaos.

“Het is onmogelijk om nog zaken te doen als de kleurcodes en beperkende reisadviezen van de overheid voortdurend veranderen”, klinkt het bij VVR. Eén bepaalde bestemming veranderde in amper 24 uur tijd drie keer van kleurcode.

“Welke restauranthouder kan nog overleven wanneer hij in een situatie gedwongen wordt dat hij van zijn menu maar zes procent effectief kan voorschotelen aan zijn klanten? “, vraagt Van den Bosch, gedelegeerd bestuurder en woordvoerder van de VVR. De vergelijking maakt duidelijk dat in de sector het water tot aan de lippen staat. “Op een totaal van 196 landen die we in normale omstandigheden bereizen, zijn er maar zestien binnen Europa waar we naartoe mogen”, legt Van den Bosch uit aan Het Laatste Nieuws. “Buiten Europa mogen we niet komen. Dat betekent dat landen als Turkije, Marokko, Tunesië of Egypte -toch belangrijk voor onze markt- gesloten blijven. En over die zestien landen waar we dan wel naartoe mogen, is heel wat onrust gezaaid de laatste week door het ‘kleurenboek’ en door landen om de haverklap te laten veranderen van groen over oranje naar rood en dan terug naar groen.”

Volgens de VVR heeft deze onprofessionele non-communicatie de sector al miljoenen gekost.

 

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More