Nog 10 miljoen mondmaskers van Avrox in voorraad

Kamerlid Michael Freilich (N-VA) kon vandaag eindelijk een mondelinge vraag stellen aan minister van Defensie Dedonder (PS) over de stoffen maskers van Avrox. De vraag ging onder andere over de referentie van Avrox.

Volgens Dedonder zijn er van de mondmaskers van Avrox nog 3 miljoen stuks bij de apothekers. 7 miljoen mondmaskers bevinden zich bij Defensie in de kazerne van Peutie. Dat is 10 miljoen van de aan België geleverde 15 miljoen stuks. Kamerlid Freilich: “Met andere woorden, twee op de drie maskers zijn eigenlijk nog niet gebruikt of uitgedeeld. Dat vind ik een spijtige zaak.”

Er werd volgens de minister aan de firma Avrox geen 39,75 miljoen euro betaald, aangezien er een bedrag van meer dan 5,5 miljoen euro van de facturen werd ingehouden voor de boetes en de straf. De btw van 6 %, een bedrag van 2,25 miljoen, werd ook niet aan Avrox betaald, maar wel aan de administratie van de btw, dus aan de Belgische Staat.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More