‘No Greater Law’: waar geloof wetenschap is

Geloof begint waar de rede eindigt, maar niet in Idaho.

In Treasue Valley, Idaho, komt fundamentalistisch geloof in conflict met wereldse ideeën. Er is maar één wet en dat is de wet van god. God geeft en god neemt. De kindersterftecijfers in een kleine landelijke gemeenschap zijn angstwekkend hoog omdat ouders enkel en alleen geloven in de genezing door hun geloof. Kinderen sterven van ziektes die eenvoudig te genezen zijn.

Idaho is een van de zes staten in Amerika dat ‘faith healing’ niet vervolgt. De documentaire volgt een sheriff die niet kan accepteren dat ouders er niets aan doen om hun kinderen te redden. “Het zijn niet onze kinderen”, zeggen de gelovigen. ”Als god ze terugwil, dan moeten wij dat aanvaarden.” De fundamentalistische gemeenschap doet er alles aan om hun god te behagen voor hun latere beloning in de hemel en velen vinden dat dat een vorm van vrijheid is die moet gerespecteerd worden.

De documentaire ‘toont’ gewoon zonder een standpunt in te nemen, zonder antwoorden te geven. ‘No Greater Law’ werd genomineerd voor een Emmy.

CANVAS / 23 februari, 22:30 – 00:00 : ‘No Greater law’

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More