Nieuwste Lotus gaat de 300 km/u voorbij

Alweer een nieuwe Evora, maar wel een zeer potente versie dit keer.

In de jaren vijftig was de filosofie van Colin Chapman, de oprichter van Lotus: een sportwagen moet zo licht mogelijk zijn, luxe hoort er niet in thuis.

Eigenlijk geldt dat nog steeds. De Evora mag vandaag dan wel de meest luxueuze telg in het Lotus-gamma zijn, veel overdaad hoeft u in de cockpit niet te verwachten.

Net als andere Evora’s, wordt deze GT430 eveneens aangedreven door een 3.5-liter grote V6 die uit de rekken van Toyota komt. Dit keer levert-ie – de naam verklapt het al – 430 pk. Droog aan de haak weegt de GT430 1.258 kilogram. Een laag gewicht dat werd bereikt door onder andere een uitlaat uit titanium te monteren.

Allicht geen goedkoop spul dus, deze Evora. Maar voor de prijs-op-aanvraag krijgt u wel iets exclusiefs. Er zullen namelijk slechts zestig exemplaren van de GT430 gebouwd worden. De prestaties ervan spreken tot de verbeelding: van nul naar honderd in 3,7 tellen en een top van 305 km/u.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More