Nieuwe Toyota RAV4 oogt heel erg stoer (foto’s)

Klein en wendbaar zoals-ie ooit bedoeld was, is de RAV4 al lang niet meer.

Toen de eerste RAV4 medio jaren negentig op de markt kwam, was die vooral bedoeld als fun-terreinwagentje. Voor de plaats binnenin moest u ‘m niet nemen: de eerste generatie meet van bumper tot bumper slechts 3,70 meter.

Hoewel de nieuwe RAV4 officieel nog steeds in de niche ‘compacte SUV’ zit, is hij al lang niet meer zo compact. De laatste generatie, die nu in New York werd voorgesteld, is 4,60 meter lang en 1,80 meter breed. Dat is niet alleen alweer iets groter dan de voorganger, hij kreeg ook een heel nieuw uiterlijk. De nieuwe RAV4 ziet er vooral veel stoerder uit dan het uitzwaaiend model.

Onder de kap zit een 2.500cc grote benzinemotor, die wordt bijgestaan door electro-power. Cijfers over prestaties zijn er nog niet, maar we gokken erop dat die met deze specs niet zullen tegenvallen. De ‘instapper’ is een niet-hybride 2-liter benzine. Wie liever dieselt, die is bij Toyota tegenwoordig aan het verkeerde adres.

Wie er een wil, die zal nog wel wat geduld moeten oefenen. Verwacht wordt dat de eerste exemplaren pas begin 2019 bij Europese dealers zullen staan.

1

Image 1 of 12

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More