Nieuwe superdrug is 10.000 keer krachtiger dan morfine

Amerika opent de jacht op GrayDeath.

De “grijze dood” – de naam zegt het al – is een nieuwe en extreem gevaarlijke drug die stilaan overal in Amerika wordt aangetroffen. GrayDeath ziet eruit als een blokje beton en is een mix van heroïne, fetanyl en cargentanil ( een verdovingsmiddel dat men onder andere gebruikt om olifanten mee te verdoven). Het spul wordt gesnoven, geslikt, gespoten en gerookt en kan -zelfs in een kleine dosis – al dodelijk zijn, omdat het te krachtig is voor menselijke consumptie.

Omdat het een mix van pijnstillers is, werkt de combinatie als morfine, maar dan 10.000 keer krachtiger. Het goedje zou volgens de St.Mary Parish Sheriff’s Office zo krachtig zijn dat het zelfs dodelijk is waneer het alleen nog maar in aanraking komt met je huid. Wanneer je GrayDeath gebruikt, is dat wellicht niet het eerste goedje dat je snuift of spuit. Het zijn dan ook vaak heroïne-verslaafden die het inspuiten waaneer ze niet aan hun dagelijkse dosis heroïne geraken.

De website van de Amerikaanse Sheriff’s Office, in de staat Louisana, waarschuwt de plaatselijke bevolking voor de nieuw drug en wil iedereen laten weten dat het bestaat. “Het zou verschrikkelijk zijn, moest een kind dit vastpakken en niet weten wat het is”, aldus agent David Spencer.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More