Nieuwe Predator-film bevatte easter egg met Jean-Claude Van Damme (foto)

Het verband tussen het meest gevaarlijke ruimtewezen ooit en onze populairste Belg (althans toch op Facebook)?

Dat kan je hier uitvoerig lezen. In een notendop; Jean-Claude Van Damme speelde voor heel even de allereerste Predator in de Mexicaanse jungle. Maar hij werd in een belachelijk rood kostuum gezet waarvan hij dacht dat dit de Predator voor moest stellen. Niemand had hem verteld dat dit pak gebruikt zou worden in de nabewerking voor de delen in de film waarin Predator onzichtbaar is. Dus zei hij adieu tegen de filmcrew en vertrok hij naar betere oorden.

Dit jaar kwam er een vierde vervolgfilm van de reeks uit. Alhoewel deze Predator-film een goede poging was om het blazoen opnieuw op te poetsen, laat het te wensen over. De film volgt eigenlijk hetzelfde format van de meeste sciencefictionfilms: een toenemend niveau van actie tegenover een verdwijning van het verhaal naar de achtergrond, gevolgd door een voorspellende eindstrijd die alles bepaalt. Maar toch hadden de makers ook alles uit de kast gehaald, om de saga in ere te houden.

Filmfreaks met een scherp oog voor detail hebben tijdens de Halloween-scène zeker gemerkt dat het rode kostuum van Van Damme opeens een kleine cameo maakte. Larry Fong – verantwoordelijk voor de cinematografie van The Predator – gaf ook op Twitter toe dat het een kleine subtiele knipoog naar JCVD was.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More